Du är här:

Jobba och etablera

Att jobba och etablera sig i den här gemenskapen är något som präglas av en enastående samarbetsanda.
Många småföretagare vittnar om den hjälp och det stöd man enkelt får i den lilla kommunen.
Här finns Nyföretagarcentrum, kommunens näringslivsutvecklare och träffpunkter för små och större företag.

 Småföretagare har tillgång till resurser som Nyföretagarcentrum och engagerade näringslivsutvecklare, vilket underlättar processen att starta och driva verksamhet. Dessutom möjliggör de olika träffpunkterna för företagare att knyta värdefulla kontakter och utbyta erfarenheter, vilket ytterligare stärker företagsklimatet i den lilla kommunen.

Pendla enkelt

Att köra bil till Kristinehamn, Filipstad och Karlskoga tar cirka 25 minuter. På drygt 45 minuter når du de större städerna Karlstad och Örebro. Till Filipstad och Kristinehamn är det också enkelt och snabbt att pendla med buss från Resecentrum i centrala Storfors.

Möt inflyttade företagare

Kanske funderar du på att hitta en riktigt bra plats för just ditt företag? 
En plats där drömmar kan bli verklighet och där småföretagare gärna hjälps åt i nätverk?
Där det känns nära, enkelt och självklart att stötta varandra?

Här får du möta ett par företagare som låtit sina företag slå rot och blomstra just i Storfors kommun.

Karin flyttade firman till barndomsbyn

Efter 30 år i Stockholm packade Karin Stenberg väskorna och flyttade både sig själv och sitt företag hem till Furuvik i Storfors kommun.

– Jag hade längtat hem – både till familjen och till naturen, säger Karin, som idag bor idylliskt vid Hållsjöns strand. Här driver hon också företaget Healthy habits med inriktning på stressrelaterade sjukdomar samt massage, akupunktur och laser.

På fritiden är hon och sambon Peter Niklasson vandrings- och paddlingsledare för Friluftsfrämjandet. Hon arrangerar också kurser i bland annat Qigong och skogsbad.

– Att få bo och arbeta i den här miljön mitt i naturen är både inspirerande, rogivande och gör gott för själen, säger Karin.

Victoria bygger en veterinärmottagning

På landsbygden, en dryg mil utanför Storfors centrum har Victoria Hötzer och maken David hittat platsen där de vill leva och verka. Victoria är smådjursveterinär och jobbar med beteenderådgivning för hundar och katter i egna firman Byvet.

Men efterfrågan på akutvård för smådjur fick henne att ta ett annorlunda steg och försöka få in 4,3 miljoner kronor till en helgöppen veterinärklinik. Nu har långt ifrån den summan kommit in, men med ett mindre startkapital har hon öppnat en enklare klinik som är öppen på helger.

– Många djurägare ringer att få akut hjälp när många andra kliniker är stängda. Nu kan jag ta utföra behandlingar som inte måste vara sterila, säger hon.

Tillsammans med maken driver hon också en gård med får och andra djur samt jordbruk. Tidvis säljer makarna bland annat lådor med fårkött samt fina fårskinn.

– Vi trivs med naturen, de stora ytorna och människorna här. För oss är ett litet ställe som Storfors idealiskt, säger hon.

Möt några fler av Storfors företagare