Du är här:

Bo & leva

Att leva och bo i Storfors innebär att omges av en unik atmosfär där det natursköna möter det bekväma. Med riktigt bra skolor och närhet till vatten blir vardagen här inte bara en plats att bo på, utan en plats att leva och trivas på.

Är det verkligen så att storforsare längtar hem oftare än andra? Utan vetenskaplig undersökning gissar vi att det är så  – utifrån det som ofta hörs.

Det är ingen överraskning att Värmlands största ö finns i Storfors – här är det nära till vatten nästan var du än befinner dig.

Men det är inte bara det sjönära läget som skapar hemlängtan – de som bor här pratar ofta om de riktigt bra skolorna, tryggheten, lugnet och närheten till natur för ett gott liv.

Här finns också valfriheten – bo på landet, i skogen, vid en sjö eller i tätorten med närmare till service.

Närhet

Det är inte bara närheten mellan människor som är central. Här är också nära till kringliggande städer. På 25 minuters avstånd ligger Kristinehamn, Filipstad och Karlskoga. På drygt 45 minuter når du de större städerna Karlstad och Örebro. 

Varje dag pendlar cirka 500 personer in till Storfors för att jobba medan ungefär lika många Storforsbor pendlar till jobb utanför kommungränsen.

Till Filipstad och Kristinehamn är det också enkelt och snabbt att pendla med buss.